Polle de orgeljongen

Donderdag en vrijdag, 09:30-11:00 uur en 11:30–13:00 uur

Voorstelling voor kinderen van de basisschool, groep 6-8.  Verhalenverteller: Frank Belt , orgel: Eeuwe Zijlstra.

Het verhaal van Mensje van Keulen verteld in woord en muziek

 Weten kinderen nog wat een orgel is?
Die vraag bracht organist Eeuwe Zijlstra en verhalenverteller Frank Belt tot de voorstelling ‘Polle de Orgeljongen’ naar het boek van de bekende schrijfster Mensje van Keulen.

Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, wordt Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen. Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.

De woorden en het orgel vertellen samen het verhaal. Zo beleven de kinderen niet alleen een geweldig avontuur, maar maken ze ook kennis met het orgel en ervaren wat muziek met je kan doen.

Frank Belt leerde het vertellen kennen in de jaren ’90, toen hij nog werkte als leerkracht.  Inmiddels verzorgt hij met zijn verteltheater Op Verhaal voorstellingen en workshops voor jong en oud in theaters, op scholen en festivals, bij verenigingen en waar men maar verhalen wil horen. Rode draad in al die jaren is zijn enthousiasme voor de verbeeldingskracht van verhalen. Dat enthousiasme wil hij graag delen.

Eeuwe Zijlstra is organist en allround musicus. Er zijn weinig mensen die zoveel passie voor orgels en muziek hebben als hij. Eeuwe leeft voor muziek en legt de lat hoog voor zichzelf. En dat is te horen. Diegenen die ooit een orgelconcert van Eeuwe hebben meegemaakt, les van hem hebben gehad of aan een excursie of workshop hebben deelgenomen ervaren dat hier een rasorganist aan het werk is. ‘Never a dull moment’ zullen mensen zeggen die Eeuwe kennen. Eeuwe ziet zichzelf als ambassadeur van orgels en orgelmuziek. En dat komt op vele manieren tot uitdrukking.

www.opverhaal.nl |  http://eeuwezijlstra.nl/

Fotograaf: Anna Zuidema.

Gratis entree voor kinderen basisscholen en hun begeleiders.