Optredens

Bekijk hier het volledige programma

De Bazuin

De Bazuin

Woensdag, 16:40-17:00 uur

Trompetmuziek van De Bazuin vanaf de torentrans van de Meppeler Toren.

Lees meer
Viva la Musica

Viva la Musica

Woensdag, 17:30-18:00 uur

De Stichting Koorschool ‘Viva la Musica’ is een zang- en kooropleiding voor kinderen van 5 jaar t/m twintigers van 26 jaar. Het jeugdkoor van de koorschool behaalde april 2017 de eerste prijs tijdens het muziekfestival op Schiermonnikoog. Jaarlijks worden er een aantal concerten gegeven.

Lees meer
Polle de orgeljongen

Polle de orgeljongen

Donderdag en vrijdag,
09:30-11:00 uur en 11:30–13:00 uur

Het verhaal van Mensje van Keulen verteld in woord en muziek. Voorstelling voor kinderen op de basisschool, groep 6-8.
Verhalenverteller: Frank Belt
Orgel: Eeuwe Zijlstra

Lees meer
Voorstelling stomme film

Voorstelling stomme film

Donderdag, 20:00-22:00 uur

Een unieke ervaring: stomme film “The General” met Buster Keaton, met geïmproviseerde orgelmuziek van Gijs van Schoonhoven. De film duurt 78 Minuten en is ook voor kinderen erg leuk.

Lees meer
Maartje en Kine

Maartje en Kine

Vrijdag, 20:00-22:00 uur

Maartje & Kine weten hun publiek te overrompelen met gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek en onuitputtelijk speelplezier. Alles wordt in Hoge Noot gecombineerd met hun geliefde klassieke muziek – van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden – en gebracht met onweerstaanbare flair en ontwapenende zelfspot.

Lees meer
KWAYA

KWAYA

Zaterdag, 14:00-16:00 uur 

Optreden van jeugdkoor Kwaya uit Most (partnergemeente van Meppel). Kwaya is het schoolkoor van de Vyšší Odborná Škola, een school voor middelbaar en hoger beroepsonderwijs in Most. Kwaya, het koor van deze school, wordt gevormd uit studenten, vooral meisjes en enkele jongens.

Lees meer
Mannes Hofsink

Mannes Hofsink

Zaterdag, 16:00-16:30 uur en 20:00-22:00 uur

Mannes Hofsink (*1981) is als cantor-organist verbonden aan de Nieuwe Kerk te Groningen. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Meppel, dirigent van koorvereniging Wijker Kunst en pianist van het Meppeler Mannenkoor. Ook heeft hij een concert- en lespraktijk.

Lees meer
Doe orgel

Doe orgel

Het Doe-orgel is een bouwpakket van een mini-orgel welke kinderen zelf in elkaar kunnen zetten en daarna natuurlijk bespelen.

Lees meer
Mariavespers van Monteverdi

Mariavespers van Monteverdi

Zaterdag, 20:00-22:00 uur

Wat is er nou toepasselijker bij het 600-jarig bestaan van de Mariakerk om juist de Mariavespers van Monteverdi uit te voeren? Juist dit werk uitvoeren. Het koor wordt gevormd door Musica Vocalis (MV) uit Zwolle, aangevuld met solisten. Het instrumentale ensemble is samengesteld. Bewust is gekozen voor een alternatief passend instrumentarium. Artistiek leiders van dit project zijn Raghna Wissink (de dirigent van MV) en Mannes Hofsink.

Lees meer
Cantatedienst

Cantatedienst

Zondag, 15:00-16:30 uur

Een feestelijke cantatedienst vormt de afsluiting van dit festival. Naast een deel uit de Lutherse Mis in g (BWV 235) van Johann Sebastian Bach, klinkt een van zijn geliefde cantates: ‘Lobe den Herren, den mächtigen König der Ehren’ (BWV 137).

Lees meer