Pers

Wil je media-aandacht geven aan het Mariakerk Meppel Speelt Festival? Daar zijn wij natuurlijk blij mee! Wij leveren hiervoor graag tekst en beeldmateriaal aan.

Hieronder vind je alvast een persbericht en wat beeldmateriaal wat je kunt gebruiken.

Dit materiaal mag uiteraard alleen gebruikt worden in de context van het Mariakerk Meppel Speelt Festival. Wil je de foto’s gebruiken in een andere context, neem dan contact met ons op via festival@mariakerkmeppelspeelt.nl.

Wil je tijdens het festival aanwezig zijn voor de pers of wil je contact met ons voor meer informatie?

Mail naar festival@mariakerkmeppelspeelt.nl. Je kunt je richten tot Fenna van der Weide.

Persbericht downloaden als Word-bestand
Persbericht downloaden als pdf-bestand
Foto downloaden van de organisatie

 

Persbericht

Groots festival, Grote of Mariakerk en orgel vieren verjaardag.

 

Met een groots festival wil de Stichting Orgelconcerten Meppel (SOM) in oktober inwoners van Meppel en daarbuiten een spetterend feest geven. Aanleiding zijn de jarige Grote of Mariakerk en haar orgel, dit jaar respectievelijk 600 en 300 jaar oud. Naam van het festival: festival Mariakerk Meppel speelt.

De voortrekkers van het festival zijn Mannes Hofsink en Fenna van der Weide, beiden lid van de SOM. Voorzitter Jan Dijkstra is er nog beduusd van. Aanvankelijk dachten ze met een dag vol activiteiten te kunnen volstaan, maar eenmaal aan een het organiseren buitelden de ideeën over elkaar en groeide het festival uit van één naar drie, en van drie naar vijf dagen. Opzet bij de programmering is steeds geweest: de kerk zoveel mogelijk openstellen voor alle bewoners van Meppel en de regio.

Het programma, dat nagenoeg vastligt, is veelkleurig en begint op woensdagmiddag 5 oktober met een feestelijk intrada door De Bazuin vanaf de  torentrans. Burgemeester Richard Korteland zal het festival openen, en daarbij ook de tentoonstelling die de SOM in samenwerking met Oud Meppel heeft ingericht. In de tentoonstelling wordt de roerige geschiedenis van kerk en orgel getoond.

In de dagen daarop zijn er gratis voorstellingen voor kinderen van basisscholen, ‘Maartje en Kine’ geven een cabaretvoorstelling met als titel ‘hoge noot’, zijn er muziekuitvoeringen, optredens van koren, gelegenheid het orgel te bespelen en de toren te beklimmen. Een van de koren is het jeugdkoor Kwaya uit Most. Ook het carillon met daaraan een quiz verbonden laat van zich horen.

De organisatie is blij dat het festival op zondagmiddag wordt afgesloten met een oecumenische cantatedienst, die gedragen wordt door de Protestantse Gemeente. Zo tonen kerk en orgel tot slot hun oorspronkelijke functie.

Voor info: festival@mariakerkmeppelspeelt.nl